Førerkort MC

Klasse A1, A2 og A

Førerkort klasse A1, A2 og A

Hamang Trafikkskole tilbyr opplæring til førerkort i klassene A1, A2 og A. Mange liker den frihetsfølelsen det gir å kjøre motorsykkel på åpne landeveier, og være nærmest i ett med naturen.

De forskjellige klassene for motorsykkel og moped har hver sine begrensninger i motorkraft og størrelse, bortsett fra førerkort klasse A. Med dette førerkortet kan du kjøre alle mulige motorsykler.

Vi har en moderne sykkelpark, og meget dyktige lærere som hjelper deg på veien til førerkortet.

Kontakt oss i dag for en hyggelig samtale!

Førerkort klasse A1

Med dette førerkortet kan du kjøre lett motorsykkel. En motorsykkel med et slagvolum på opptil 125ccm (kubikk). Dette førerkortet kan du begynne med teorikurs for fra du er 15 år. Oppkjøringen kan gjennomføres når du er 16 år gammel. Du kan også kjøre moped (klasse AM) og snøscooter når du har bestått opplæringen for dette førerkortet.

A1 Automat / Scooter

Akkurat som at du kan ta lappen på bil med automatgir, kan du også gjennomføre føreropplæring for lett motorsykkel med automatgir. Dette passer godt for kjøring for i eksempel tett trafikk, eller for deg som vil slippe å tenke på giring i det hele tatt når du kjører.

Dette er et perfekt kjøretøy til for eksempel pendling til jobb og turkjøring.

Førerkort klasse A2

Førerkort klasse A2 er innført som en opplæring i kjøring av mellomtunge motorsykler. Det innebærer motorsykler som har maksimalt 47,6 hestekrefter. Dette førerkortet kan du også oppgradere ditt førerkort klasse A1 til når du er 18 år, ved å gå gjennom et nytt obligatorisk kurs. Du må være 18 år for å gjennomføre opplæringen for dette førerkortet.

Førerkort klasse A

Med førerkort klasse A har du rett til å kjøre alt fra tyngre, lette og mellomtunge motorsykler, samt moped, til trehjuling med og uten sidevogn og snøscooter. Her er det ingen begrensninger, bortsett fra hva du ønsker å kjøre. Du må være 24 år for å gjennomføre opplæringen for førerkort klasse A, med ett unntak:

Har du hatt førerkort klasse A2 i to år allerede fra 18 års alder, kan du ta lappen på tung motorsykkel alt som 20-åring.

På tide med lappen?

Hos Hamang Trafikkskole vil du få en hyggelig opplæringstid på førerkort i klasse A1, A2 eller A. Vi er din trafikkskole i Sarpsborg!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle